Immanuelotthon.hu - 2017.01.31. Bibliaolvasó Nap
Új oldalunk aktuális információkkal ide kattintva érhető el!

2017.01.31. Bibliaolvasó Nap

A reformáció emlékévének nyitó rendezvényére január 31-én került sor a debreceni Nagytemplomban. Ezen a napon a Debreceni Református Kollégium a Kárpát-medence református iskoláiban Bibliaolvasó napot hirdetett. A mozgalomba intézményünk is bekapcsolódott.
Amikor áttekintettük a Szentírási részeket, egyértelmű volt számunkra, hogy melyik szakaszt szeretnénk felolvasni. Azt, amelyik egyébként is meghatározza intézményünk hétköznapjait, az első korinthusi levél 13. részét, a „szeretet himnuszát”. A rendezvényhez iskolánk minden csoportja csatlakozott és a nap tevékenységei a szeretet témája köré épültek.
Az intézmény falain belül, reggel közös zenés áhítattal kezdtük a napot, ahol a Sion csoport közreműködésével egy szívet formáló mozaik segítette az Bibliai szakasz elmélyítését. A mozaik darabjainak segítségével olvastuk el a kiválasztott részt. Az áhítat végén aranymondásként, útravalóként újra felcsendült az 1 Korinthus 13, 13. verse: „Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között edig legnagyobb a szeretet.”
Ezzel párhuzamosan az országos megnyitó helyszínén, a Nagytemplomban Győri Zsófia intézményvezető és Pálfy Gábor tanuló képviselte az intézményt a választott rész felolvasásával. A megnyitó után a közösség kíváncsian várta őket és beszámolójukat.  Elmondásaik alapján, felemelő és szívszorító élmény volt számukra, hogy ott lehettek ezen a történelmi eseményen és képviselhették az Immánuel Otthon és Iskola közösségét.
A nap további részében Gál Álmos fazekas vezetésével a csoportok felváltva ragadtak agyag masszát és közös alkotásként elkészítettük a református címer reprodukcióját, amely az intézményben méltó helyen emlékeztet majd  értékeinkre és azok megélésére.
Az agyagozás mellett a csoportokban egyéni módon is feldolgozásra került az olvasott Bibliai szakasz. Különös figyelmet kapott az egymás iránti szeretet kimutatásának hangsúlyozása, megélése, gyakorlása. Ennek fontosságát többféle gyakorlati feladat is segítette: szeretet-ölelés, az odafigyelő szeretet, apró figyelmességek, amelyek által érzékelhetjük a másik ember és Isten szeretetét.
Az országos rendezvényhez való csatlakozás felpezsdítette az intézmény napját, ugyanis a csoportokban rengeteg kreatív, kedves, figyelmes ötlet született a téma feldolgozására. Az Isten és egymás iránti szeretet hangsúlyozása mellett, figyelmet kapott a teremtett világ és környezetünkre való odafigyelés is, amelyet a kutyás foglalkozás segítette.
Ahogy azt tapasztalni szoktuk, a szeretet-etet, így ezen a napon fizikailag is megízlelhettük a szeretetet, az egyik csoportunk szeretet-sütije által, amiből mindenki részesült.
Mosoly, vidámság, sugárzó tekintetek, derű és szeretet, ez jellemezte a Bibliaolvasó nap rendezvényhez való csatlakozásunkat.

(2017-03-20 08:25:04)

Galéria

Minden élet érték!

Események

Nincs esemény a közeljövőben.

Üzenőfal

Ha jogosult az üzenőfal használatára, kérjük, lépjen be az e-mail címével!

Belépés

Ha szeretne jogosultságot kérni az üzenőfal használatára, kérjük, írjon az honlap@immanuelotthon.hu e-mail címre!

4029 Debrecen, Pacsirta u. 51.
Győri Zsófia igazgató
Telefon: +36 52 530 027
info@immanuelotthon.hu

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.