Rendszerüzenet

Szülői, ellátotti tájékoztatás

SZÜLŐI, ELLÁTOTTI TÁJÉKOZTATÁS

 

Intézményünk a COVID-19 vírus okozta egészségügyi válsághelyzet fennállása alatt a bejegyzett férőhelyszám 50%-áig tölthető fel. Ennek alapján korlátozni kell egész nyáron az ügyeletben lévők létszámát, mely korlátozás az alábbi szempontok szerint teljesül: prioritást élveznek azok a tanulók, akiknek szülei dolgoznak, nem igényelnek GYES-t, GYOD-ot vagy ápolási díjat, ezt követően pedig azok a tanulók, akiknek szülei ezek igénylése mellett munkát végeznek.

A szociális szolgáltatás kis létszámú csoportokban és fokozott higiéniai intézkedések mellett szerveződik meg, mely intézményünkben még nagyobb körültekintést és komolyabb higiéniai intézkedéseket igényel, ennek következménye, hogy nyitvatartásunk megváltozik a nyári ügyeleti időszakra.

Ügyeletet egész nyáron 8:00-16:00 óráig biztosítunk.

Kötelező az épületen belül szájmaszkot viselni a szülőknek, továbbá a bejáratoknál elhelyezett fertőtlenítős lábtörlőkön keresztül közlekedni, illetve az épületen belül több helyen kihelyezett kézfertőtlenítőket használni.

Továbbá minden belépést megelőzően egy arra kijelölt munkatárs ellenőrzi az igénybevevő testhőmérsékletét, valamint kötelező nyilatkozatot kitölteni az ellátottak egészségügyi állapotára és arra vonatkozóan, hogy az elmúlt időszakban került-e járványügyi szempontból kockázatot jelentő személlyel kapcsolatba. Megemelkedett testhőmérséklet vagy egyéb COVID gyanús tünet esetén az Intézménybe nem lehet belépni.

  1. július 12-től magyar állampolgár zöld jelzésű országból kontroll nélkül léphet be Magyaroroszágra. Sárga vagy piros jelzésű országból belépve a határon egészségügyi ellenőrzés alá vetik és 14 napos karanténba kell vonulnia. Ez alól kivételt az jelent, ha a megelőző 5 napban 48 óra időkülönbséggel két negatív koronavírus-tesztet tud hitelt érdemlően felmutatni. A sárga jelzésű országból érkező magyar állampolgár az első koronavírus-tesztet követően szabadulhat a karanténból, míg vörös jelzésű ország esetében két negatív tesztre van ehhez szükség. Az ellátottal közvetlen kontaktusba kerülő érintett rokonra, családtagra vonatkozóan is kötelesek figyelembe venni a fenti korlátozást, szabályozást és jelezni, ha ilyen ok miatt nem tudják igénybe venni az intézményi szolgáltatást.

Folyamatos tájékoztatást adunk az aktuális vírushelyzetről és annak hatásáról intézményünk működésére a különböző online felületeinken: honlapunkon, facebook oldalunkon, illetve telefonon is elérhetőek vagyunk minden nap 8:00-16:00 óráig.

Honlap cím: www.immanuelotthon.hu

Facebook oldal: https://www.facebook.com/DNRE-Immanuel-Otthon-és-Iskola

Telefonszám: +36-52-530-027, +36-30-370-0586

E-mail cím: info@immanuelotthon.hu

 

  1. 07. 14.

 

 

Győri Zsófia

igazgató