Rendszerüzenet

Jasmin Balás önkéntesünk

My name is Jasmin (Balás), I'm from Germany and I've been working as a volunteer at Immanuel Otthon for 9 months. One of my main tasks here is to help shape and support the everyday life of the young people. Specifically, this includes: playing games, singing or doing handicraft projects.

Initially I had my difficulties conversing in Hungarian. And although language exchange is now working better, I am glad that I have now found other ways of communicating with the young people and the staff!

This completely new experience of going abroad after graduating from high school has not only encouraged me that it is worthwhile to leave your comfort zone. But also to be given clarity for my professional future. I'm grateful for the time I've been able to spend at the "Immo" so far. 

 

Balás Jasmin-nak hívnak, Németországból érkeztem. Kilenc hónapja dolgozok önkéntesként az Immánuel Otthonban. Fő feladatom a fiatalok mindennapi életének a segítése, részvétel a különböző tevékenységekben, mint például játékok, éneklés, kézműveskedés. A magyar nyelv használata eleinte nehézségeket okozott, és bár már egy kicsit fejlődtem, örülök, hogy más módon is megtanultam kommunikálni a fiatalokkal és a munkatársakkal egyaránt.

Teljesen új tapasztalat volt számomra, hogy a gimnázium befejezése után egy másik országba mentem. Ez egyrészt megtanított arra, hogy néha bizony ki kell mozdulnunk a komfort-zónánkból, másrészt pedig segített a jövőbeni céljaimat is megfogalmazni. Nagyon hálás vagyok azért az időért, amit az "Imó"-ban tölthettem.