Rendszerüzenet

Nyári élmények

Gyülekezeti Élet

Programokban és élményekben gazdag nyár az Immanuel Otthon és Iskolában

 

A ballagás és évzáró Istentisztelet befejeztével sem zárta be kapuit az Immanuel Otthon és Iskola. A korábbi évek szokásaihoz híven idén nyáron is tematikus/terápiás hetekkel várta az intézmény a nyári élményekre vágyó gyermekeket és fiatalokat.

Minden tematikus hét tartogatott valamilyen újdonságot: A sport hét keretein belül a Shogun SE-Kyokushin Karate Debreceni képviselői tartottak bemutatót, illetve ki is próbálhatták magukat ebben a sportágban a gyermekek és fiatalok.  A Finomságok hete grillpartyval zárult, az alternatív, augmentatív kommunikációs héten pedig a gyermekek lepték meg munkatársainkat választásaikkal: nem a korábbi években megszokott és kedvelt helyekre szerettek volna eljutni, hanem újakra: Mandula Cukrászra,  Gyros és Hamburger Ház. A hittan hét „utcamissziószerű” dicsőítéssel hozott újdonságot a Kossuth utcai templom környékére, a Pearl Szalon munkatársai pedig ismét „Szépség hetet” tartottak intézményünkben.

Új tematikus hétként került a szolgáltatások közé a Művészetterápia, amely egy olyan kiegészítő terápiás módszer, mely a művészet(jelen esetben zene, tánc, festészet)kreatív folyamatait a gondolatok és érzések nonverbális kommunikációjára használja.

A művészetterápiához nincs szükség művészi tehetségre, a hangsúly a biztonságos és bizalmas környezetben megvalósuló szabad, korlátozás mentes önkifejezésen van. Ráadásként a hetet a Continental Singers koncertje nyitotta meg.

Így élményekben gazdagon, feltöltekezve kezdhetjük el az új tanévet új kihívásokra várva…

Az élményekről a fényképek meséljenek tovább.