Rendszerüzenet

"OS" Otthon segítő szolgáltatás

Otthoni Segítés Szolgáltatás (OS2023)

A program Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet, a Belügyminisztérium háttérintézményének támogatásával valósul meg.

Az Immánuel Otthon és Iskola 2011. december 1. - 2018. március 31. között látta el a Kézenfogva Alapítvány által koordinált FECSKE (Fogyatékos Embereket nevelő Családok otthonában nyújtott időszakos Kísérés és Ellátás) szolgáltatást. A szolgáltatás 2018. április 1-től Otthoni Segítés Szolgáltatás (OS2018) néven vehető igénybe a korábbiakhoz hasonló feltételekkel az Emberi Erőforrások Minisztériumának megbízásából a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet koordinálásával.

Otthoni Segítés Szolgáltatás révén teljesülhet a családok részleges tehermentesítése, lehetőséget adva a társadalmi integrációjukra, a szülők munkaerő piaci visszatérésére, vagy munkájuk megtartására. Továbbá feltöltekezés és kikapcsolódás biztosításával erősödhet a család megtartóereje, új erőt meríthetnek a családtagok a teherhordozáshoz.


A Otthoni Segítés Szolgáltatás megbízható, felkészült szakmai segítőt küld a családhoz, aki kellő tapasztalattal és tudással rendelkezik fogyatékos személyek gondozása terén és akire a szülők nyugodtan rábízhatják gyermeküket. A szakmai segítő felügyel a fogyatékos személyre, ellátja a személyes szükségleteinek kielégítéséhez szükséges gondozási és alapápolási feladatokat (étkeztetés, tisztálkodás, öltözködés, mozgás-mozgatás, gyógyszerezés), elfoglaltságot biztosít a számára ismerős tevékenységekkel (játék, séta), ha szükséges kíséri az otthona és az ellátó intézmény (iskola, óvoda, napközi) között. A szolgáltatás, rugalmasan alkalmazkodva a családok élethelyzetéhez, a nap 24 órájában, a hét bármelyik napján igényelhető, havonta 15 óra időtartamban.


Kik vehetik igénybe?
• Fogyatékos gyermeket, fiatalt,  felnőttet otthonukban nevelő, gondozó családok

A szolgáltatás óradíja:
200 – 600 Ft, jövedelemtől függően, melyről az igénybevevő család nyilatkozik.

Elérhetőség:
Debrecen Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthon, Általános Iskolája, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskolája és Készségfejlesztő Iskolája
4029 Debrecen, Pacsirta utca 51.
Szakmai vezető: Csorbáné Vad Zsuzsanna
Diszpécser: Konyáriné Harmati Erzsébet
fecske@immanuelotthon.hu
(+36)52-212-625