Rendszerüzenet

Szülői tájékoztatás a beutazási korlátozásokkal kapcsolatban

Szülői tájékoztatás a beutazási korlátozásokkal kapcsolatban

 

A 2020. július 12-én kormány által hozott szigorítások a határ átlépésekkel kapcsolatban az Intézmény biztonságos működésére is hatással vannak, melyek a következők: A kormány az operatív törzs javaslatára arról döntött, hogy a koronavírus-járvány súlyossága szempontjából három - vörös, sárga és zöld - kategóriába sorolja az államokat és ennek megfelelően korlátozza az onnan érkezők határátlépését.

Magyar állampolgár zöld jelzésű országból kontroll nélkül léphet be. Sárga vagy piros jelzésű országból belépve a határon egészségügyi ellenőrzés alá vetik és 14 napos karanténba kell vonulnia. Ez alól kivételt az jelent, ha a megelőző 5 napban 48 óra időkülönbséggel két negatív koronavírus-tesztet tud hitelt érdemlően felmutatni. A sárga jelzésű országból érkező magyar állampolgár az első koronavírus-tesztet követően szabadulhat a karanténból, míg vörös jelzésű ország esetében két negatív tesztre van ehhez szükség.

A vizsgálatok költségeit augusztus 1-jéig vállalja a kormány, ezt követően azonban mindenkinek magának kell viselnie a tesztelés költségét, ha sárga vagy vörös jelzésű országból hazatérve nem kíván 14 napos hatósági házi karanténba kerülni

Azoknak a tanulóknak/fiataloknak és szüleiknek, akik külföldre utaznak, és ezt követően szeretnének szolgáltatást igénybe venni,  jelzéssel kell élniük az igazgató felé, hogy ha valamelyik sárga vagy piros jelzésű országból térnek haza.

Amennyiben a tanuló/fiatal nem jár külföldön, de közvetlen kontaktusba kerül olyan családtaggal, ismerőssel, aki valamely sárga vagy piros jelzésű országból jött, a fenti elvárások érvényesek. Tehát 14 nap karanténba vonulás, addig nem jöhet Intézményünkbe vagy negatív koronavírus-teszt, melyet az igazgatónak kell bemutatni.

  1. 07. 14.

 

Győri Zsófia

igazgató